Ridresa med fårinsamling - Reykjaréttir

Från gården Kálfhóll beger vi oss genom bördigt jordbrukslandskap och följer vackra ridvägar längs den mäktiga glaciärälven Thjórsá.

Vår ritt fortsätter mot hjorden av får som drivs ner från höglandet i tiotusentals.

Fårinsamling - Reykjaréttir

När vi möter hjorden kommer vi hjälpa till att driva dem resten av vägen ner till Reykjaréttir där alla fårbönder samlas för att sortera sina får från hjorden.

Vi kommer att få chansen att hjälpa en bonde att sortera ut hans får genom att fånga dem och kontrollera deras märken. När alla bönder har samlat in sina får i rätt ”dilkur” (fålla) beger vi oss tillbaka till gården Kálfhóll på våra hästar.

Längs vägen finns det en lokal pub som serverar den traditionella ”réttarsúpa” (insamlings-soppa) vilket är en traditionell isländsk soppa med kött och grönsaker.

När vi anländer till Kálfhóll på eftermiddagen är det dags för middag.

På samma pub som vi stannade vid på vår väg tillbaka till gården kommer det att arrangeras en dans på kvällen och för de som vill gå kan det arrangeras.

Nästa morgon kommer vi njuta av frukost innan bussen tar oss tillbaka till Reykjavik.

När du deltar i fårinsamlingarna så upplever du det riktiga Island!

Du kommer att bli en av gruppen och hjälper till att driva och sortera ut djuren. Självklart innebär det många timmar utomhus och ibland i kallt väder.

Den isländska hösten har många färger och många typer av väder. Förvänta dig att rida i gyllene solsken ena sekunden och i regn och kanske till och med slask nästa.

Vi rekommenderar därför att klä sig väl under dessa höst-turer. Ta med er varma underställ (gärna i ull) och många ullstrumpor och handskar.

Det är också bra att ta med sig lite snabb energi i form av choklad och nötter för långa dagar utomhus.

En varm ryttare är en glad ryttare!

Mer information om ridresan

Fårinsamling: Reykjaréttir

Ridvana:
Ridvana 2 Medelgod ryttare

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
Dagar:  Torsdag - Söndag
Lös flock: nej
Datum 2023:  12  - 15 september
Boende: Bäddade sängar i delade rum
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 12 995 SEK
Bokningskod: IH-22A

Andra populära ridresor:

Kjölur

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

Res längs den historiska Kjölurrutten till häst. Här befinner vi oss mitt emellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull med magnifik utsikt över det isländska höglandet.

Solnedgång på Island

Mot midnattssolen

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Under juni månad går solen aldrig när här på de nordöstra delarna av Island. Att betrakta de färgglada landskapet medan den blodröda solen svävar över det glittrande havet är en oförglömlig utlevelse.

Familjeresa med fårinsamling på Island

Höstäventyr – Ridning i nordväst

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Att möta 14 000 får på sin väg ner från sommarbetet på höglandet är en riktigt häftig upplevelse!