Det vilda nordöst

Det vilda nordöst

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Antal dagar: 7 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Längd: ca. 140 km
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juli: 12 – 18, 18 – 24
Boende: delade rum med bäddade sängar samt några nätter i delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi.
Mötesplats: Reykjaviks Inrikesflygplats, terminal Eagle Air
Pris: 33 495 SEK
Bokningskod: IH-28

En ridresa till det vilda nordöstra Island

Nordöstra Island är känt för sin vackra orörda natur och denna ridresa tar oss från de norra delarna till östra Islands vildmark, om du inte väljer att rida från turen i motsatt riktning.

Vägen vi följer från gården Bjarnastaðir strax utanför Húsavík, där Halldór och hans fru Elín bor, mot Islands östra delar går genom landets mest obebodda områden.

Vi följer både perfekta ridleder och över tuffare terräng genom avlägsna obebodda områden som bara är tillgängliga till häst.

Det finns inte mycket som slår känslan av att sitta på hästryggen och se en flock vilda renar, en polarräv som försvinner i fjärran och det rika fågelliv som följer vår väg.

Om du vill göra denna naturupplevelse komplett kan du på den första turen (norr till öst) även mot en extra kostnad, lägga till att åka ut till havs och spana efter valar.

Första turen går från nord till öst och vår andra tur går från öst till nord.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Familjeresa med fårinsamling på Island

Höstäventyr – Ridning i nordväst

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Att möta 14 000 får på sin väg ner från sommarbetet på höglandet är en riktigt häftig upplevelse!

Ridsällskap och vackra vyer med grönskande berg på Island

Geysir Gullfoss Special

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. Häng med på denna ridresa som bland annat tar oss till de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss.

Äventyr kring vulkanen

Längd: från 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Bland dalar och heta källor tar denna ridresa oss över svart lava i närheten av vulkanen Hengill och vidare in i den gömda vackra dalen Maradalur, också kallad för hästarnas dal.