Ridresa i Nordlandets sevärdheter

Nordlandets sevärdheter

Denna tur har nominerats av Sunday Times som en av de tio bästa i världen.

Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Turen leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till område kring sjön Mývatn, som är känt för sina vulkaniska landformationer och sitt rika fågelliv. Ravinen Ásbyrgi, Europas största vattenfall Dettifoss och de udda stenformationerna vid Hljóðaklettar är bara en del av Islands fantastiska sevärdheter som vi kommer att få uppleva på denna tur.

En valskådningstur (tillval) fulländar denna cirkel av naturliga höjdpunkter till land och till sjöss.

Vi kommer rida längs mjuka ridvägar utmärkta för att uppleva tölt, den unika extra gångarten som Islandshästar har. Från den frodiga gröna betesmarken kring gården beger vi oss mot bergen Gæsafjöll och spenderar natten i fjällstugan vid Theistareykir. Genom ett område ärrat av av sprickor från jordbävningar och vulkanisk aktivitet går vägen mot sjön Mývatn där kokande lera och kusliga lavaformationer påminner oss om den vulkaniska kraft som finns rakt under oss. Här har vi chansen att bada i det varma geotermiska vattnet vid Mývatn Nature Baths.

Efter denna fantastiska ridresa i ett ständigt föränderligt landskap kan vi slappna och och njuta i badtunnan vid Lundur innan det är dags för en rejäl avskedsmiddag på gården.

Dagsprogram

Dagsprogram

Måndag: Reykjavík – Húsavík – Theistareykir fjällstuga
Upphämtning från upphämtningsplatser i närheten av ditt hotell i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej) för flyg vidare till Húsavík och transfer till gården Bjarnastaðir. Läs mer här för att hitta närmsta busstation i närheten av ditt hotell. Upphämtning sker mellan 06.30 och 07.30. Vänligen klä dig i ridkläder redan på morgonen och ta med pass eller annan identitetshandling för inrikesflyget. På Bjarnastaðir äter vi lunch och börjar vår ritt med en kort introduktion till Islandshästen och dess speciella gångarter. Vi rider över den mäktiga glaciärälven Jökulsá á Fjöllum (på en bro) och vidare in mot bergen till det geotermiska området Theistareykir. Vid en punkt kommer vi rida tvärs över från en kontinentalplatta till en annan när vi rider över den mittatlantiska ryggen! Det här är ett fascinerande område med djupa sprickor från jordbävningar, flerfärgade berg och geotermisk energi. Med all denna vulkaniska aktivitet som pågår här är det lätt att förstå att Island fortfarande är under ”naturlig konstruktion”. (Ca 35 km)

Tisdag: Theistareykir  – Heiðarbær
Njut av dagens ritt från området vid Theistareykir till Halldorstaðir í Laxárdal. Vi kör sedan till Heiðarbær där vi bor de kommande två nätterna. Här finns en simbassäng i lokalerna. ( Ca 35 km)

Onsdag: Heiðabær
Vi startar dagen med en spännande sightseeingtur med buss. Vi börjar med ett skönt varmt bad i Jarðböð, en utomhuslagun med geotermiskt varmt vatten och sedan besöker vi Dimmuborgirs fantastiska svarta lavaformationer med rik växtlighet. Vi sadlar sedan hästarna och beger oss genom en svart sandöken längs den färggranna dalen Laxárdalur med den glittrande laxälven Laxá i mitten. En dag av kontraster i det ständigt föränderliga isländska landskapet. Vi stannar vid en väldigt speciell Hraunsrétt – helt gjord av lava. Vi rider vidare till Skógarhlíð där vi lämnar hästarna för natten. (ca 30 km)

Torsdag: Bjarnastaðir
Idag rider vi genom Geldingadalur och Reykjaheiði via fjorden Öxarfjörður till Barnastaðir där det varma utomhuskaret står och väntar på oss. (ca 40 km)

Torsdag: Ásbyrgi – Dettifoss - Bjarnastaðir
Detta är helt klart en dag att minnas när vi rider på den östliga sidan av nationalparken Jökulsárgljúfur och besöker platser som Gloppa, Hallhöfðastígur, blickar ut över Hljóðaklettar och mycket mer. När vi ridit klart för dagen beger vi oss på en sightseeingtur med buss till Europas största vattenfall Dettifoss och den välkända ravinen Ásbyrgi, ett av naturens under, en bred hästskoformad ravin med branta klippor som är upp till 100 meter höga. (ca 20km)

Lördag: Bjarnastaðir – Húsavík (optional: whale watching) – Reykjavík
På morgonen tar vi bussen tillbaka till Húsavík. Här finns möjlighet att följa med på valskådningstur för den som är intresserad (pris: 80 euro per person). Det går också bra att njuta av stadens badanläggning med sina varma simbassänger eller bara ta en promenad i den vackra staden. Eftermiddagsflyg tillbaka till Reykjaviks inrikesflygplats och transfer till ditt boende för natten (boende i Reykjavik ingår ej).

Vad ingår?

* Transfer från Reykjavik till gården

* All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna

* Sovsäcksackommodation i delade rum i det mysiga gårdshuset på Bjarnastaðir. Vänligen ta med egen sovsäck!

Viktig information

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

logo-ishestar-70Ridvana:

unnamed-3

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Dagar: Måndag - lördag
Boende: Sovsäcksackommodation i det mysiga gårdshuset på Bjarnastaðir. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: från 20 495 SEK
Bokningskod: IH-3

Skicka bokningsförfrågan!

Priset kan variera beroende på vilket datum du väljer. Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 30 juni till 21 augusti.

Nordlandets sevärdheter

20 495 kr21 695 kr

Nollställ
Artikelnr: IH-3

Andra är också intresserade av:

Snaefellsnes

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar 
Pris:
 från 21 495 SEK
Bokningskod: ELD-14

Vintriga norrskensäventyr

Hit kan du resa även med någon som inte rider! Vi bor hos Eyrún och Steingrímur som föder upp hästar i världsklass och går på norrskensjakt under kvällarna.

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar 
Pris:
16 895 SEK
Bokningskod: EX-17

l-ih-23-melrakka

Fårinsamling – Melrakkaslétta

Fårinsamling på nordöstra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Pris: 16 995 SEK
Bokningskod: IH-23