Ridresa Gyllene cirkeln

Gyllene cirkeln

Denna ridresa var nominerad av CNNgo som en av de 15 bästa ridresorna i världen.

Det finns inget bättre sätt att uppleva den populära Gyllene cirkeln på än att rida genom den vackra landsbygden på södra Island. De tre huvudsevärdheterna på denna klassiska ridresa är de varma källorna vid Geysir, det gyllene vattenfallet Gullfoss och nationalparken Thingvellir. Var och en av dessa sevärdheter kommer garanterat att få dig att tappa andan. Nationalparken Thingvellir finns numer på UNESCOs världsarvslista baserat på dess historia, geologiska och kulturella vikt.

Denna populära ridresa är idealisk för familjer och för dem som inte har tillräcklig riderfarenhet för våra höglandsturer. Men tänk på att riddagarna kan bli långa, så du bör vara vid god kondition och ha en grundläggande ridvana.

På vår första riddag bekantar vi oss med islandshästen och dess speciella gångarter under en avslappnande ridtur längs den majestätiska älven Thjórsá. Vi fortsätter mot det magnifika vattenfallet Gullfoss med dess dånande vatten och de varma källorna i Geysir. Efter en avslappnad riddag i området utforskar vi några mer avlägsna platser en bra bit från de vanliga stigarna. På vår väg till vårt boende besöker vi Secret Lagoon för ett välförtjänt bad i den varma källan. Vi korsar höglandsheden Hrunaheiði och tar oss längs fina ridvägar förbi de ikoniska basaltpelarna i Hrepphólar på vägen tillbaka till gården Kálfhóll.

En del av denna ridresa kan bokas som en 6-dagars ridresa med 4 riddagar, se tur IH-13 Geysir Gullfoss Special. Och som 2-dagars ridresa med 2 riddagar, se tur IH-31 Från Geysir till fjällen.

Dagsprogram

Dagsprogram

Lördag: Reykjavík - Réttarholt Guesthouse
Upphämtning mellan 18.00 och 19.00 från busstationen BSÍ eller upphämtningsplatser i närheten av ditt hotell i Reykjavik, för transfer till Réttarholt Guesthouse. Läs mer här för att hitta närmsta busstation i närheten av ditt hotell. På vår väg till gården besöker vi nationalparken Thingvellir, eventuellt stannar vi istället här på vår väg tillbaka till Reykjavik efter ridresan. Väl framme på gården väntar hästarna och våra värdar med personal på oss. Efter en trevlig middag får vi gott om tid att lära känna varandra eller vila upp oss inför den spännande ridresan som vi har framför oss!

Söndag: Réttarholt Guesthouse – glaciärälven Thjórsá
Efter en introduktion till islandshästen och dess speciella gångarter börjar vi vår ritt med att rida på trevliga ridvägar längs glaciärälven Thjórsá. Vi lämnar våra hästar vid Sandækjarmýri och kör till Réttarholt guesthouse. Denna dag är en utmärkt start för att bekanta sig med hästen och det isländska sättet att rida på under avslappnade förhållanden. På kvällen får vi njuta av den varma badtunnan på gården vid Réttarholt innan den hjärtliga middagen. (ca 15 km)

Måndag: Réttarholt – Hvítárdalur
Vi lämnar Réttarholt och åker tillbaka till hästarna. Här ifrån beger vi oss mot det bördiga jordbrukslandskapet i närheten av samhället Hrunamannahreppur. Vi driver den lösa flocken med hästar mellan oss vilket ger oss möjlighet att byta häst regelbundet och ta oss fram i rask takt. Vi korsar den välkända laxälven Stóra-Laxá och stannar för vår picknicklunch i Hrunaréttir, där fårfarmarna samlar in sina får på hösten. Vi rider till gården Hvítárdalur där vi spenderar natten (ca 30 km)

Tisdag: Hvítárdalur – Gullfoss – Myrkholt/Hvítárdalur
Vi fortsätter vår ritt längs mjuka stigar ideala för tölt på vår väg mot den imponerande ravinen Brúarhlöð där man kan se det vita vattnet rinna genom underliga bergsformationer. På vår väg till det mäktiga vattenfallet Gullfoss rider vi längs älven Hvítá och följer den djupa ravinen tills vi är framme. Vi fortsätter vidare till de välkända varma källorna vid Geysir. (ca 20 km)

Onsdag: Geysir – Haukadalur – Haukadalsheiði – Myrkholt / Hvítárdalur 
Vår ritt tar oss genom dalen Haukardalur med sin vackra björkskog. Vi korsar klara små bäckar på vår väg och njuter av den rikliga vegetationen och vilda fjällblommor som blommar under högsommaren. Medan vi tar oss upp på höglandsplatån upptäcker vi den gradvisa förändringen i naturen när vi når allt högre upp. En häpnadsväckande utsikt över bergskedjor och glaciärer väntar oss när vi når toppen av Haukadalsheiði. Resten av dagen spenderar vi vid området vid Geysir. Vi kommer ha mycket tid att utforska detta högst intressanta område med dess oräkneliga kokande heta källor. (ca 15 km)

Tillval (mot extra avgift): Snöskoterkörning på glaciären Langjökull
Stifta bekantskap med glaciären Langjökulls vita vidder på nära håll. Ett fyrhjulsdrivet fordon plockar upp oss och tar oss till baslägret där vi byter om till varma kläder. Efter en säkerhetsgenomgång kör vi in i en vit värld av snö och is. Två personer delar snöskoter under en timmes körning och båda får tillfälle att köra fordonet (giltigt körkort krävs för att köra snöskoter, yngre deltagare kan sitta bak). Pris per person: 26 200 ISK.

Torsdag: Geysir – Tungufellsdalur – Kaldbakur – Réttarholt guesthouse
Vi lämnar Geysirområdet och rider längs gröna betesmarker tillbaka till bron vid kanjonen Brúarhlöð där vi korsar den mäktiga älven Hvítá. Nu styr vi mot inlandet och följer den vackra dalen Tungufellsdalur upp till ljungheden Hrunaheiðar där vi rider i utkanten av civilisationen. Hästarna tillbringar natten på gården Kaldbakur medan vi kör till Secret Lagoon för ett avslappnande bad i den geotermiska poolen innan vi kör vidare till Guesthouse Réttarholt där vi kommer spendera natten. (ca 30 km)

Fredag: Réttarholt Guesthouse – Kaldbakur – Hrepphólar – Kálfhóll – Reykjavík
Vår sista riddag bjuder återigen på fantastiska scenerier. Vi följer fina ridvägar förbi berget Galtafell och korsar älven Laxá innan vi når Sandlækjarmýri. Vi rider vidare mot älven Thjórsá och följer älvkanten tillbaka till gården Kálfhóll (ca 40 km). Här tar vi farväl av guider, personal och hästar och återvänder till Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej). Åter i Reykjavik ca kl 19.00.

Vad ingår?

* Transfer från Reykjavik till gården

* All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning

* Vegetariska alternativ bokas vid bokning

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna

* Inträde till Secret Lagoon

* Boende i delade rum med delade faciliteter

Viktig information

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

logo-ishestar-70Ridvana:

unnamed-2

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: lördag - fredag
Boende: Delade rum med delade faciliteter
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: från 19 695 SEK
Bokningskod: IH-6

Skicka bokningsförfrågan!

Priset kan variera beroende på vilket datum du väljer. Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 30 juni till 21 augusti.

Gyllene cirkeln

19 695 kr20 995 kr

Nollställ

Andra är också intresserade av:

Ravinen Merkigil

Ravinen Merkigil som ligger i Austurdal Skagafjörður en av de allra vackraste ravinerna på hela Island och historierna om människorna som levt på gården Merkigil är otroliga.

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
Pris:
18 495 SEK
Bokningskod: RI-2

Mot Polcirkeln

Här befinner vi oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni “bebos” området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över de djupa fjordarna här på norra Island.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 
Pris:
23 495 SEK
Bokningskod: IH-15

Hästinsamling – Laufskálarétt

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 
Pris:
13 995 SEK
Bokningskod: RI-9