Hitta rätt svårighetsgrad på ridresa

Hitta rätt svårighetsgrad på din ridresa!

Alla våra ridresor är garderade med antal hästar (2 – 4) utifrån den ridvana och erfarenhet som rekommenderas för att delta på dem. Gradering 1 finns inte på någon av våra flerdagarsturer utan då ber vi att få hänvisa till någon av alla de turarrangörer på Island som arrangerar turer på allt från 1 timme till en heldag.

Här nedan kan du se en förklaring för de olika graderingarna. Om du ändå känner dig osäker på vad du klarar av och vilken resa som passar dig bäst, tveka inte att ringa oss så hjälper vi dig!

Hitta rätt svårighetsgrad på din ridresa med hjälp av dessa nivåer:

2. Oerfarna / Medelgoda ryttare

Ridvana 2 Medelgod ryttare
Ridresor märkta med två hästar. Du behärskar och känner dig bekväm i skritt, klarar medellånga sträckor i tölt och kortare sträckor i lugn galopp.

3. Medelgoda ryttare+

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare
Ridresor märkta med tre hästar. Du behärskar och känner dig bekväm med alla gångarter, sitter säkert i sadeln och har inga problem att rida många timmar och långa sträckor. Du klarar av att själv tränsa och sadla din häst.

4. Erfarna ryttare

Ridvana 4 Erfarna ryttare
Ridresor märkta med fyra hästar. Du är en erfaren ryttare som rider regelbundet och är van vid att hantera hästar i öppen terräng. Du är inte rädd för att rida i upp- och nedförsbackar eller i högt tempo genom ojämn terräng. Du kan följa flocken oavsett vilken fart den håller. Denna kategori passar särskilt dig som ridit med oss tidigare.

Är du osäker på din riderfarenhet?

Islandshärstar Tindur och Strokkur

Har du eller någon i ditt resesällskap aldrig ridit eller var det väldigt länge sedan? Är du osäker på om du är erfaren nog för att åka på en ridresa? Ring och prata med oss så kan vi vägleda dig och välja rätt ridresa!

Skulle du ändå känna dig osäkert finns det möjlighet att komma ut till oss och prova på att rida, eller fräscha upp dina gamla kunskaper, på våra islandshästar Strokkur och Tindur.

I lugn och ro tar vi en fika och går vi igenom vad det innebär att rida en flerdagarstur på Island. Därefter sadlar vi på och går ner i ridhuset där vi går igenom grunderna och du får sedan pröva på gångarterna en stund. Känns det bra tar vi en kort tur ut i omgivningarna (ca 30 min). Observera att detta inte är en turridning och att vi endast kan ta emot en ryttare i taget.

Pris: 800:-
Du får tillbaka hälften av kostnaden då du bokaren ridresa med oss (samma år).
Kontakta oss på info@ridresorisland.se eller mån – fred 08-552 45 900, kvällar och helger, 070-584 14 63. Vi finns i Taxinge, strax söder om Stockholm, mellan Nykvarn och Mariefred.

Välkommen!