Vintriga norrskensäventyr

Ridresa med vintriga norrskensäventyr

Det här är den idealiska turen för ryttare med icke-ridande partners! Vi bor på Kálfholt hästgård som drivs av värdparet Eyrún och Steingrímur, som föder upp och tränar hästar på elitnivå. Vi bor i deras vackra hem, rider på dagrna och går på norrskensjakt på kvällarna. Efter en dag fylld av äventyr och god, hemlagad mat kan du njuta av ett avslappnande bad i badtunnan under stjärnhimlen med Aurora Borealis dansande i skyn. Du kan välja mellan dagliga ridturer i naturen och kvalificerade ridlektioner i ridhuset. Vi gör ett besök på Lava Center, Islands största vulkan- och jordbävningsutställning. Lava Center bjuder på en interaktiv och högteknologisk upplevelse som lär oss mer om vulkanaktivitet, jordbävningar och hur Island har skapats under miljontals år. Dag 3 besöker vi vattenfallet Gullfoss, det vackra Geysir-området med heta källor samt Fontanas geotermiska bad. Njut av ett naturligt varmt utomhusbad, lyssna på den bubblande varma källan i något av ångrummen och svalka dig i sjön. Eller varför inte bara relaxa i badtunnorna på strandkanten.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Heldag i Reykjavík – transfer på kvällen till Kálfholt-gården
Ni blir hämtade på BSÍ bussterminal i Reykjavík kl 18. Vi kan även ordna upphämtning från busshållplatser i närheten av ditt hotell i Reykjavik kl 17-18 (boende i Reykjavik ingår ej). Om ni anländer till Island samma dag, se till att ni landar på Keflavík-flygplatsen senast kl 16.30! Flygbussen www.flybus.is är ett bekvämt alternativ direkt från Keflavík till BSÍ-terminalen. Reykjavík city med caféer, butiker och museum ligger på bekvämt promenadavstånd från BSÍ. Bussterminalen erbjuder säker bagageförvaring för en låg avgift. Kl 18 är det dags för transfer till Kálfholtgården för en god, hemlagad middag. Kálfholt ligger på södra Island med fin utsikt över de stora glaciärerna Tindfjallajökull och Eyjafjallajökull (ja, det är den som orsakade flygförbudet i hela Europa år 2010!) samt det berömda vulkanberget Hekla. Efter middagen kan vi prata om resans ridning med värdparet samt göra ett besök i stallet. Avsluta med ett relaxande bubbelbad under stjärnhimlen, med Aurora Borealis dansande i skyn.

Dag 2, fredag: Kálfholt-gården – ridning och Lava Center
Efter frukost kan du välja mellan kvalificerade ridlektioner eller att rida ut i de vackra omgivningarna med fantastisk utsikt över glaciärerna Tindfjallajökull och Eyjafjallajökull samt vulkanberget Hekla. Förmiddagen avslutas med egentid för vila, promenad eller cykeltur. På eftermiddagen tar vi dig på en specialresa ned i jordens innandömen genom ett besök på Lava Center, Islands största vulkan- och jordbävningsutställning. Lava Center bjuder på en interaktiv och högteknologisk upplevelse som lär oss mer om vulkanaktivitet, jordbävningar och hur Island har skapats under miljontals år. Ta en promenad genom vulkan-, aska- och lavakorridoren och utforska Islands olika vulkaner, deras utbrott och lavaflöden, spridningszoner och magmafickor. Tillbaka på gården äter vi gourmetmiddag med mängder av isländska specialiteter. Efter maten – om vi har tur och norrskenet dansar i skyn – kanske vi tar en promenad för att ta den perfekta bilden. Varm choklad och isländska pannkakor väntar på oss hemma. De som inte vill ta en promenad kan njuta av norrskenet från bubbelpoolen utomhus.

Dag 3, lördag: Kálfholt-gården– ridning och cykling - Gullfoss – Geysir – Fontana SPA
Efter frukost kan ni återigen välja mellan ridlektioner och en härlig uteritt längs fina ridvägar. De som inte rider kan gå på egen upptäcktsfärd till fots eller med cykel i omgivningarna. Vi tar sedan avsked av våra värdar och kör direkt till det berömda vattenfallet Gullfoss. Här kan du känna den enorma kraften av det kalla glaciärvattnet som strömmar ned i en av Islands vackraste vattenfall. Vi fortsätter till det vackra Geysir-området för att avnjuta varma källor och den aktiva Strokkur-gejsern. Efteråt besöker vi Fontana SPAs geotermiska bad som ligger längs sjön Laugarvatn. Njut av en naturlig varmvattenspool, lyssna på den bubblande varma källan i något av ångrummen och svalka dig i sjön. Eller varför inte bara relaxa i badtunnorna på strandkanten. Vi återvänder till Reykjavík sen eftermiddag (middag och boende i Reykjavík ingår ej).

Vad ingår?

Vad ingår?

* Transfer från Reykjavik till gården tur och retur.

* Helpension under ridresan, med start med middag under dag ett och avslutas med frukost dag 3. Maten består av en stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm).

* Vegetariska alternativ bokas vid bokning

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna

* Inträde till till Fontana Geothermal Baths dag 3, inklusive handduk

* Inträde till Lava Center

*  Boende i delade rum med bäddade sängar på gården Kálfholt

Viktig information

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

* För dig som inte vill rida går det att hyra cykel för ca 4 000 ISK per cykel/dag, betalas kontant på plats. Hjälm ingår.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Ridvana:


Antal dagar:
 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar
Dagar: Söndag - torsdag
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 16 895 SEK
Bokningskod: EX-17

Skicka bokningsförfrågan!

Vintriga norrskensäventyr

16 895 kr

Nollställ
Artikelnr: EX-17 Kategori:

Andra är också intresserade av:

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
14 995 SEK
Bokningskod: RI-8 A, B & C

Vinteräventyr i Skagafjörður

Drömresan för erfarna ryttare som vill utvecklas i sin ridning. Temat för ridresan är topphästar, bra ridinstruktörer, god mat och bra boende!

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 5 riddagar 
Pris:
14 995 SEK
Bokningskod: RI-11

l-ih-17-strandritten-i-longufjorur

Strandritten i Löngufjörur

En 2-dagars ridresa längs de fantastiska stränderna på halvön Snæfellsnes. Upplev när de gula stränderna långsamt färgas svarta ju mer vi närmar oss lavafältet Eldborgarhraun.

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar
Pris: från 7 395 SEK
Bokningskod: IH-17