Ridresa till vackra Borgarfjörður

Vackra Borgarfjörður

Denna helt nya ridresa med tre spännande riddagar längs stränder och upp bland fjällen tar dig till några av de vackraste vägarna och utsikterna i Borgarfjörður på västra Island. Våra dagliga ridturer på 4-5 timmar (20-25 km) på fina hästar tar oss längs stranden med utsikt över Borgarfjörðurfjorden längs ena sidan och Hafnjarfjalls och Skarðsheiðis höga berg längs den andra. Dag 2 och 3 rider vi längs stranden; dag 3 tar oss via avlägsna stigar över bergen Skarðheiði med oslagbar utsikt över höglandet, glaciärerna och Atlanten.
Vi bor på mysiga ICELANDAIR Hotel Hamar i närheten av Borgarnes med förstklassig restaurang, bar och badtunna att relaxa i efter ridturen. Hotellet ligger i anslutning till en golfbana för dig som vill spela golf i midnattssol. Obs. Om icke-ridande golfälskande familjemedlemmar eller vänner vill ansluta, kontakta oss för specialpriser som ej inkluderar ridning.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1:  Strandritt längs Melarfjörur – Borganes – Hamar Hotel med golflektion
Meet & Greet på ditt hotell i Reykjavík kl 09.00 (boende i Reykjavik ingår ej). Vänligen var klädd i ridkläder redan på morgonen. Privat transfer till Súlunes-gården där vi får träffa våra hästar och teamet. Våra värdar sätter en stolthet i att hitta passande hästar för varje ryttare innan vi beger oss till stranden. Vi töltar och galopperar längs den berömda Melarfjörur-stranden med fantastisk utsikt över Borgarfjörður-fjorden på ena sidan och Hafnarfjälls bergsrygg på den andra (844 m.ö.h.). Små skär med rikt fågelliv berikar den vackra stranden. Vi rider längs sjön Narfastaðaós till Ölver, vår värds privata sommarhus, där vi njuter av kaffe och kaka medan hästarna får välförtjänt vila. En kort biltur tar oss till Borganes, en vacker liten stad belägen bland lava och med fantastiska vyer. Vi tar en kort tur genom staden och besöker en vikingagrav innan vi checkar in på ICELANDAIR Hamar Hotel som även har en högklassisk golfbana. Den som vill kan njuta av ett bad i badtunnan med utsikt över bergen. Dagen avslutas med middag (middag ingår ej) och fria aktiviteter. (ca 22 km) 

Dag 2:  Hafnarskógur – strand och berg – det bästa av två världar
Njut av hotellets frukostbuffé innan guiden hämtar upp er för nästa ridtur! Vi återvänder till våra hästar och rider längs den mjuka stranden och lavakusten till Þjófaklettur-klippan och skogen Hafnarskógur med utsikt över fjorden. Härifrån tar små ridstigar oss till den vackra dalen Skorradalur med sina stora sjöar och sceniska bergslandskap. Här lämnar vi hästarna för natten. På vägen hem till hotellet stannar vi till för ett relaxande bad i det unika geotermiska badet Hreppslaug. Dagen avslutas med middag (middag ingår ej) och fria aktiviteter. (ca 24 km) 

Dag 3:  Bergsritt över Skarðheiði
Idag tar vi oss högt upp i bergen på avskilda bergsstigar. Skarðheiði-platån med de vackra topparna Skessuhorn, Skarðshyrna och Heiðarhorn (1 053 m.ö.h.) är ungefär 5 miljoner år gammal och har formats av enorma glaciärer i historisk tid. Härifrån kan vi njuta av en underbar utsikt över havet, glaciärerna och inlandsvulkanerna. De små, avskilda stigarna tar oss mellan Skesshorns och Rauðahnjúkafjalls toppar. Nedfärden går via Snóksfjalls bergsrygg, tillbaka till sommarhuset i Ölver där vi tar farväl av våra hästar och teammedlemmar. Ankomst i Reykjavík under sen eftermiddag. Du blir avsläppt antingen på BSÍ bussterminal i Reykjavik för att ta flygbussen till Keflavík flygplats, eller vid ditt hotell i huvudstadsområdet. (transfer till Keflavik eller boende i Reykjavik ingår ej). (ca 20 km)

Vad ingår?

Vad ingår?

* Transfer från Reykjavik till gården tur och retur.

* Frukost och picknickluncher under ritten. Med start med picknicklunch under dag 1 och avslutas med picknicklunch under sista dagen. Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna

*  Delade rum med bäddade sängar

Viktig information

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

* Middagar ingår ej

* På denna ridresa rider vi inte med en flock lösa hästar

* Observera att på denna ridresa bor vi på bed & breakfast och äter middagar på egen hand under kvällarna. Vår guide kommer endast vara med oss under ridningen så kvällarna spenderas på egen hand.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Ridvana:


Antal dagar:
 3 dagar / 2 nätter / 3 riddagar
Dagar: 
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 18 595 SEK
Bokningskod: EX-11

Skicka bokningsförfrågan!

Vackra Borgarfjördur

18 595 kr

Nollställ
Artikelnr: EX-11 Kategori:

Andra är också intresserade av:

Islands kontraster

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi. Vi rider i 2 dagar och utforskar kontrasterna i Islands natur och bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som möjlighet att bada i en varm källa.

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar 
Pris:
 från 4 995 SEK
Bokningskod: ELD-7G & ELD-7H

l-ih-13-geysir-gullfoss

Geysir Gullfoss Special

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. Häng med på denna ridresa som bland annat tar oss till de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss.

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar
Pris: från 13 795 SEK
Bokningskod: IH-13

Norra Islands landsbygd

Det perfekta alternativet för dig som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands landsbygd. Rida islandshäst passar alla och är helt enkelt det bästa sättat att uppleva landet på.

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar 
Pris:
 från 12 195 SEK
Bokningskod: IH-32