Tölt med glaciärutsikt - En ridresa på islandshäst

Tölt med glaciärutsikt

Denna ridresa med fyra spännande riddagar tar dig till några av de vackraste ridvägarna i Borgarfjör∂ur i västra Island. Detta område har verkligen allt som Island erbjuder: glaciärer, vulkaner, heta källor, historiska platser och en geotermisk pool!

Vi tar oss på fantastiska islandshästar genom ett fascinerande landskap med lavaformationer och björkskogar med hänförande utsikt över de närliggande glaciärerna. Vi tar med oss några extra handhästar så att du som vill kan testa hur det är att rida med en handhäst. Njut av den berömda tölten, islandshästarnas unika mjuka gångart. Våra värdar, uppfödarna på gården Sturlu-Reykir, är välkända i hästvärlden för sina fantastiska hästar liksom för sin genuina och varmhjärtade isländska gästfrihet. Som tillvalsutflykt kan du ta en tur till den stora glaciären Langjökulls blåa is. Denna ridresa är det perfekta alternativet för en liten grupp eller familjen.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1:  Välkommen till västra Island
Meet & greet kl 09 på ditt hotell i Reykjavík (boende i Reykjavik ingår ej). Vänligen var klädd i ridkläder redan på morgonen. Avfärd med bil till gården Sturlu-Reykir, berömd för sin fantastiska hästuppfödning och stora gästvänlighet. Här möts vi av lokalbefolkningen, alltså både hästar och människor. Våra värdar sätter stor stolthet i att hitta passande hästar för varje ryttare, så vi startar turen med korta ridlektioner i manegen. När alla känner sig bekväma och har rätt häst startar ridäventyret. Vi rider till Deildartunguhver, Europas mest kraftfulla heta källa. Med ett flöde av 180 l/sekund av 100°C-vatten har den det starkaste flödet av alla heta källor i Europa. Vi återvänder till gården genom det vackra landskapet. Privat transfer till vårt boende för de kommande nätterna. Middag på kvällen ingår ej. Dagens ridtur: cirka 3 timmar.

Dag 2: Tölt med glaciärutsikt
Efter hotellets frukostbuffé hämtar våra guider upp oss från hotellet för nästa ridtur. Idag får vi perfekt utsikt över glaciärerna i omgivningen. Vi ser glaciärerna Eiríksjökull och Langjökull, men även det lite mindre isfältet Ok. Vi fortsätter upp till Lambárfoss, ett vackert vattenfall i floden Lambá, där vi äter vår picknicklunch innan vi rider tillbaka till hotellet. Dagens ridtur: 3-4 timmar.

Tillvalsutflykt: Efter ridturen har du möjlighet att ta en spännande tur från hotellet till glaciären Langjökulls blåa is, eller till lavagrottan Viðgelmir. Utflykterna behöver bokas i god tid i förväg eftersom de ofta är fullbokade. Middag på kvällen ingår ej. Ridturen tar cirka 4 timmar.

Dag 3:  Lava och björkskog
Idag njuter vi av en romantisk ritt genom täta skogar, lavaformationer, kristallklart bergsvatten, heta källor, storslagna raviner, glaciärer, forsande glaciärfloder och ett exceptionellt djur- och fågelliv. Några av er kanske känner igen området från den isländska filmen “Hross í oss” (Of horses and men). Vi rider genom ett av Islands äldsta lavafält, Halmundarhraun. Lavan flödade från glaciären Langjökulls nordvästra kant, ned i floden Hvítá. Detta är Borgarfjörðurområdets största lavafält, 52 km långt och 7 km brett som bredast. Varför inte ta en broschyr i receptionen över en av de många vandringslederna och ta en promenad i den ljusa sommarnatten! Middag på kvällen ingår ej. (ca 4 timmar)

Dag 4:  Reykholt, Hraunfossar och Farewell
Idag tar vi en ridtur som utgår från gården Sturlu-Reykir. Ridturen fokuserar på de gamla isländska sagorna när vi rider till Reykholt. Orten är mest känd för att Snorre Sturlason (1179-1241) kommer härifrån, Islands mest kända författare. En geotermisk pool, Snorralaug, har uppkallats efter honom; en av mycket få byggnadsverk som finns bevarad från den isländska medeltiden. Vi besöker även ett museum som lär oss mer om de isländska sagorna och Snorres liv. (ca 3 – 4 timmar)

Vi tar farväl av våra lokala guider och våra nyfunna fyrbenta vänner och åker tillbaka till Reykjavik med den privata transfern. På vägen stannar vi till vid det vackra vattenfallet Hraunfossar, där iskallt glaciärvatten sipprar i otaliga rännilar genom det enorma lavafältet. Ankomst till Reykjavík under sen eftermiddag. Avlämning antingen på BSÍ bussterminal i Reykjavík där du tar flygbussen till Keflavík flygplats, eller på ditt hotell i huvudstadsområdet (transfer till Keflavik eller boende i Reykjavik ingår ej).

Vad ingår?

Vad ingår?

* Transfer från Reykjavik till gården tur och retur.

* Frukost och picknickluncher under ritten. Med start med picknicklunch under dag 1 och avslutas med picknicklunch under sista dagen. Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna

*  Boende i delade rum med bäddade sängar

* Tillval (mot extra kostnad): För den som önskar går det åka på sightseeingtur till glaciären Langjökulls blåa is, eller varför inte lavagrottan Vi∂gelmir.

Viktig information

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

* Middagar ingår ej

* På denna ridresa rider vi inte med en flock lösa hästar

* Observera att på denna ridresa bor vi på bed & breakfast och äter middagar på egen hand under kvällarna. Vår guide kommer endast vara med oss under ridningen så kvällarna spenderas på egen hand.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Ridvana:


Antal dagar:
 4 dagar / 3 nätter / 4 riddagar
Dagar: 
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 25 895 SEK
Bokningskod: EX-10

Skicka bokningsförfrågan!

Tölt med glaciärutsikt

25 895 kr

Nollställ
Artikelnr: EX-10 Kategori:

Andra är också intresserade av:

Vackra Borgarfjörður

Denna helt nya ridresa med tre spännande riddagar längs stränder och uppe bland fjällen tar oss till några av de allra vackraste ridvägarna och utsikterna i Borgarfjörður på västra Island.

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 3 riddagar 
Pris:
18 595 SEK
Bokningskod: EX-11

l-ih-3-nordlandets-sevardheter

Nordlandets sevärdheter

Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Ridresan leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till sjön Mývatn, som är känt för sin vulkaniska aktivitet.

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Pris: från 20 495 SEK
Bokningskod: IH-3

Kjölur

Häng med på denna klassiska ridresa som tar oss längs med den traditionella ridleden Kjölur. Vi rider genom ett ständigt varierande landskap, förbi glaciärer och till det geotermiska området Hveravellir.

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris:
22 695 SEK
Bokningskod: RI-5