Rid mellan kontinenterna

Ridresorisland Exploring Iceland On Horseback samarbetspartner

Rid mellan kontinenterna

Ridvana:Ridresor Island med Exploring Iceland

Ridvana 4 Erfarna ryttare
Antal dagar:
  4 dagar / 3 nätter / 4 riddagar
Lös flock: En av dagarna, övriga dagar ridning med handhäst
Datum 2024:
September: 5 – 9, 12 – 15
Boende: I dubbel- eller tvåbäddsrum på 5-stjärnigt hotell, Hotel Grímsborgir. Enkelrum mot tillägg. Om annat boende önskas kontakta oss.
Mötesplats:  Reykjavik, upphämtning på era hotell inom centrala Reykjavik.
Gruppstorlek: 2 - 4 gäster
Maxvikt: 95 kg
PRIS: 32 495 SEK
Bokningskod: EX-4

Rid i sprickan mellan kontinentalplattorna på denna lite lyxigare ridresa!

På denna ridresa med Exploring Iceland rider vi rakt in i sprickravinen mellan kontinentalplattorna i Þingvellir National Park. När vi rider på ensliga lava- och björkkantade stigar mellan den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan får vi en magnifik inblick i Islands fascinerande geologi och historia!

Föreställ dig att tölta på fina trevliga islandshästar genom lavafält, över höglandsplatåer och längs vackra sjöstränder och samtidigt utforska södra Islands fascinerande naturfenomen. Utforska den gamla parlamentariska platsen som är födelseplatsen för den isländska nationen. Denna ridtur avgår endast under september så vi njuter av höstens vackra färger och förhoppningsvis ser vi även norrskenets färger dansa på himlen!

Under riddagarna bor vi på 5-stjärninga Hotel Grímsborgir och njuter på alla sätt vi kan!

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Insamling av får inför vintern på Island

Fårinsamling – Reykjarétt

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Vi rider genom jordbrukslandskap och längs glaciärälvar och möter fåren på deras väg ner från höglandet.

Kjölur

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

Res längs den historiska Kjölurrutten till häst. Här befinner vi oss mitt emellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull med magnifik utsikt över det isländska höglandet.

Mot Polcirkeln

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar

Vi befinner oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni “bebos” området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över fjordarna här på norra Island.