Ridresa på Island över Sprengisandur

Sprengisandur

Ridvana:

Ridvana 4 Erfarna ryttare
Antal dagar:
 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Längd: ca 260 km
Dagar: varierar
Datum 2023:
Juli: 9 - 15, 18 - 24
Boende: Delade rum med bäddade sängar och sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 31 495 SEK
Bokningskod: ELD-19

Denna ridresa tar oss längs den berömda leden över Sprengisandur – tvärs igenom Island. Det är denna urgamla färdled genom landet som vi sjunger om i visan som börjar med “Ridum, ridum…” (Á Sprengisandi).

Vi kommer få uppleva de mest fascinerande och extrema kontrasterna av Islands natur.

Ridtur över den berömda leden Sprengisandur

I söder följer vi mjuka grässtigar längs floden Thjórsá och genom en lavadal som skapades under ett av Heklas vulkanutbrott för 800 år sedan och när vi rider över de sandiga vidderna på Sprengisandur är Islands vildmark som allra mest påtaglig.

Vi befinner oss då mitt emellan två av Islands största glaciärer; Vatnajökull och Hofsjökull. I den svalkande kylan från glaciärerna går ritten genom sten och sandöken och som kontrast till detta tar vi oss ett bad i en naturlig het källa.

På vägen passerar vi berget Arnarfell som geografiskt sett är Islands centrum. Vi anländer till nordlandet längst in i Eyjafjördur som är en av Islands längsta fjord.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Mellan öknarna

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur och låter oss undersöka området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll.

Southern comfort – 4 riddagar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Spendera 4 dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar. Vi rider bland annat i området mellan vulkanen Hengill, till den mäktiga glaciärälven Ölfusás och de fantastiska stränderna vid Thorlákshöfn.

Rider tölt på stranden med islandshästar

Vinterridresa under norrsken

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Från midvinter till tidig vår erbjuder vi vinteräventyr här på de norra delarna av Island, en av de bästa platserna i världen för att uppleva norrskenet som dansar i skyn.