Ridresa till Snæfellsnes på västra Island

Snæfellsnes

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet. Vi rider genom grönskande dalar, över hårda svarta lavafält och längs gyllene sandstränder intill det blå havet. Ridresan börjar i Hamar strax utanför Borgarnes och vi korsar ån Langá på vår väg med den gamla gården Grímsstadir innan vi fortsätter in i den fascinerande vildmarken med lavafält och kratrar. Här bestiger vi den utslocknade vulkankratern Eldborg á Mýrum till fots. När vi kommer ner till havet anpassas ridningen efter ebb och flod. Vi rider längs Atlantens botten på stranden Löngufjörur som är en av Islands längsta sandstränder. Vyerna här är storslagna med havet på vår ena sida och vulkanerna på vår andra. När vi sista riddagen når vår slutstation har vi den magiska glaciären Snæfellsjökull framför oss.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Keflavík – transfer till Reykjavik – Hveragerdi
Upphämtning klockan 17.30 – 18.00 på busstationen BSÍ i Reykjavik eller upphämtningsplatser i närheten av ert hotell i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej). Där möts vi av en representant från Eldhestar för transfer till gården Vellir strax utanför samhället Hveragerdi. Väl framme på gården checkar vi in i vår gäststuga och på kvällen serveras den gemensamma middagen på hotellet. Dagen avslutas med en detaljerad beskrivning av ridresan.

Dag 2: Hveragerdi – Borgarnes – Grímsstaðir
Vi färdas med buss över höglandet från Hveragerði till staden Borgarnes som ligger på västra Island. Hästarna står redo och väntar på oss i stallet och vi påbörjar vår ritt mot Snaefellsnes. På vår väg in bland fjällen korsar vi älven Langá, en av Islands bästa laxälvar. Dagens ritt avslutas vid den gamla gården Grímsstaðir där hästarna kommer att spendera natten. Vi åker med buss till gården Snorrastaðir nära den pittoreska kratern Elborg á Mýrum som senast hade utbrott för 1100 år sedan. För de som vill tar vi en promenad upp till kratern och avlsutar sedan dagen med ett avkopplande bad i den varma badtunnan. (ca 20 km)

Dag 3: Grímsstaðir – Snorrastaðir
Vi åker tillbaka till hästarna på Grímsstaðir och följer en gammal stig längs berget Grimsstadamúli. Vi fortsätter västerut läns smala ridvägar genom ett lavafält i närheten av öppningen till dalen Hitárdalur. Vi korsar ån  Hitatá i närheten av berget  Grettisbæli och fortsätter sedan längs berget  Fagraskógarfjall med utsikt över Mýrar distriktet och kustlinjen vid stranden Löngufjörur. Vi anländer sedan till gården Snorrastaðir där vi och hästarna spenderar ännu en natt. (ca 36 km)

Dag 4: Snorrastaðir – Skógarnes
Idag spenderar vi större delen av dagen på de långa sandiga stränderna på den välkända stranden Löngufjörur. Vi kan därför behöva börja dagens ritt tidigt på morgonen eller lite senare under eftermiddagen. Att rida längs de gyllene sandstränderna här är helt klart en oslagbar upplevelse och vi kommer bland annat vada över Haffjardará i dess mynning i närheten av gården Stóra-Hraun och ta paus på en av de små öarna i deltat. Vi tar oss sedan in mot land igen och lämnar hästarna på gården Skógarnes. Vi åker med buss till Hotell Eldborg i Staðarsveit, där vi har möjlighet att ta varmt bad i en geotermisk pool. (ca 22-25 km)

Dag 5: Skógarnes – Skógarnes
Vi lämnar flocken på Skógarnes och utforskar de vackra omgivningarna med några handhästar. Vi njuter av ännu en snabb ritt på stranden med fantastisk utsikt över havet, bergen och den majestätiska Snæfellsnes glaciären (om vädret tillåter). Hästarna övernattar på gården Skógarnes och vi tillbringar natten på Hotell Eldborg. (ca 20 km)

Dag 6: Skógarnes – Langaholt
Vi tar med oss hela flocken med hästar och lämnar Skógarnes för att rida längs de sandiga stränderna vid Löngufjörur hela vägen till gården Stakkhamar. Härifrån fortsätter vi i närheten av havet mot älven Stadará. Under den sista delen av dagen rider vi längs huvudleden på halvön Snaefellsnes. Vi lämnar hästarna på Langaholt och övernattar på Hótel Eldborg. (ca 40-42 km)

Dag 7: Langaholt – Búðir – Langaholt
Idag är den sista dagen i sadeln och vi väljer ut våra favorithästar och rider längs den södra strandkanten på Snaefellsnes. Vi korsar älven Búdarós delta vid lågvatten på vår väg mot Búðir, en plats som är känd för sin extraordinära skönhet. Här lämnar vi hästarna i en paddock och utforskar omgivningarna här i närheten av glaciären Snaefellsnes. Vi promenerar bland annat ut till klipporna vid havet för att äta vår picknicklunch. Efter pausen återvänder vi över sandstränderna tillbaka till gården Langaholt. Här får vi en sista praktfull utsikt över stränderna och glaciären Snaefellsnes. På eftermiddagen åker vi med buss tillbaka till Reykjavik, där vi spenderar en sista natt tillsammans i Reykjavik. Bor gör vi på ett bed & breakfast i Reykjavik. Middag i Reykjavik ingår ej. (ca 20-23 km)

Dag 8: Hemresa
Efter frukost är det dags att bege sig av hemåt på egen hand efter en lyckad ridresa!

Vad ingår?

Vad ingår?

* Transfer från Reykjavik till gården

* Helpension under ridresan. Med start med middag på ankomstdagen och avslutas med frukost på avresedagen (observera att sista middagen i Reykjavik inte ingår). Maten består av en stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning

* Regnkläder, sadelväska och ridhjälm att låna

* Sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!

Viktig information

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

* Vänligen notera att varannan avgång går i motsatt riktning.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Ridvana:


Antal dagar:
 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Längd: ca 170 km
Dagar: varierar
Boende: Delade rum med bäddade sängar och sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 21 495 SEK
Bokningskod: ELD-14

Skicka bokningsförfrågan!

Snaefellsnes – Eldhestar

21 495 kr

Nollställ
Artikelnr: ELD-14

Andra är också intresserade av:

Snaefellsnes

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar 
Pris:
 från 21 495 SEK
Bokningskod: ELD-14

l-ih-27-aurora-borealist-comfort-tour

Aurora borealis comfort tour

En lite lyxigare ridresa på höst eller vår. Njut av härlig ridning och norrsken som dansar i skyn. För de som inte vill rida går det utmärkt att uppleva Island till fots istället.

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar
Pris: 14 195 SEK
Bokningskod: IH-27

l-ih-26-hastinsamling-vididalstungurett

Hästinsamling – Viðidalstungurétt

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Pris: 16 195 SEK
Bokningskod: IH-26