Ridkurs med lektioner och uteritter

Eldhestars ridkurs lämpar sig för ryttare på alla nivåer. Kursen hålls på deras fina ridcenter i Hveragerði och innehåller både teori och uppsuttna lektioner i det moderna ridhuset. Lektionerna varvas med härliga uteritter i de vackra omgivningarna. Om det finns intresse besöker vi även lokala hästevenemang och gör utflykter till de många sevärdheter som finns i området.

Information om ridkurser med lektioner och uteritter

Under vårvintern erbjuder Eldhestar ridkurser på sitt fina ridcenter i Hveragerði, ca 45 minuter från Reykjavik. Du kan välja mellan tre eller fem dagar och kurserna innehåller både teori och uppsuttna lektioner i Eldhestars moderna ridhus, lektionerna varvas även med uteritter i de vintriga vackra omgivningarna. De som vill kan även besöka aktuella hästevenemang och olika sevärdheter. På den längre kursen finns det möjlighet att lägga till lektioner i att arbeta hästen från marken, ridning med lös flock samt lektion i avel.

Vi bor bekvämt på Eldhestars hotell, alternativt vandrarhem, i nära anslutning till ridanläggningen. Där kan vi vila ut i sköna sängar efter en intensiv dag med ridning och hästar.

Kursen är anpassad för ryttare på alla nivåer och deltagarna blir indelade i små grupper utifrån ridvana. Om du är en van islandshästryttare får du här chansen att utveckla din ridning på speciellt utvalda vältränade hästar. Vana ryttare som till vardags rider andra discipliner får lektioner med extra mycket fokus på den speciella och unika gångarten tölt, och att lära sig rida islandshästen på rätt sätt samt förstå skillnaden mellan islandshästar och stora hästar.

Under kursdagarna njuter vi av goda middagar med isländska specialliter i hotellets restaurang och de som vill kan avsluta kvällarna med ett skönt avkopplande bad i hotellets varma badtunnor.

Utöver detta åker vi och badar i den geotermiskt uppvärmda poolen i den närliggande byn Hveragerði, vi ser en film om islandshästar, och om du vill går det även att i stället för ridning sista eftermiddagen lägga till Golden Circle-rundturen som inkluderar de populära sevärdheterna Geysir, det kraftiga vattenfallet Gullfoss, och nationalparken Thingvellir.

Varje dag inkluderar ridning förmiddag och eftermiddag, antingen lektioner eller 2 – 3 timmars uteritter med instruktioner under turen. Vi vill gärna vara flexibla angående schemat för att kunna forma ett individuellt program för varje kurs beroende på säsong och antal deltagare.

Instruktörer är Hróðmar Bjarnason, en erfaren licensierad ridinstruktör och välkänd för sitt goda avelsprogram, och Ida Thorborg som har tre års utbildning vid Hólar University, Departement for Equine Sciences. Ida har ansvarat för utbildning av unga hästar på Eldhestar sedan 2014 och var ansvarig för utbildning av Eldhestars två ston som fick högsta poäng på avelsvisningen 2017. Under kursen får vi en demonstration av och en inblick i hennes dagliga träning av hästarna.

Undervisningen sker på engelska och något skandinaviskt språk.

Mer information om ridresan

Ridkurs med lektioner och uteritter


Ridvana: Ridvana 1-4, oerfarna till erfarna ryttare
Antal dagar:
30AH & 30AG: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
30BH & 30BG: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Dagar: måndag – torsdag, alt B måndag – lördag
Datum 2024:
Februari: 5 - 8, alt B 5 - 10
Mars: 11 – 14, alt B 11 – 16
April: 8 – 11, alt B 8 – 13
Boende: 30AH och 30BH: Hotell Eldhestar
30AG och 30BG: Eldhestars vandrarhem
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: Vandrarhem: (30AG) 8 795 SEK, (30BG) 13 795 SEK
Hotell: (30AH) 9 795 SEK, (30BG) 15 795 SEK
Bokningskod: ELD-30AG alt. ELD-30AH, ELD-30BG alt 30BH

Andra populära ridresor:

Rider islandshäst i bäck

Thórsmörk

Längd: 3 dagar / 2 nätter /3 riddagar

Ridresa till det fascinerande naturreservatet Thórsmörk, med sitt unika lite varmare mikroklimat. Naturen här är oerhört vackert med sina vattenfall, raviner, lågväxta buskar och glittrande små bäckar.

Ryttare rider islandshäst på sandstrand

Snaefellsnes

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

Guldkorn i syd

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 

Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.