Naturens skatter och berg

Naturens skatter och berg

Ridvana:Ridresa med Eldhestar på Island

Ridvana 2 Medelgod ryttare
Antal dagar:
 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Längd: ca 55 km
Datum 2023:
Dagar: 15 sep - 14 maj. Varje dag
Boende: Hotell Eldhestar eller närliggande hotell
Mötesplats:Bussterminalen BSÍ i Reykjavik
PRIS: 14 995 SEK
Bokningskod: ELD-8BV

På denna vinterversion av Naturens skatter och strand (ELD-8BS) rider vi ett antal halvdagsturer och återvänder för att värma oss för lunch med varm soppa och kaffe på Hotell Eldhestar.

Utöver ridningen gör vi även utflykter och besöker vattenfallet Gullfoss, de varma källorna vid Geysir, nationalparken Thingvellir, och inte nog med det – vi hinner även med en valåskådningstur!

Med andra ord så är detta en perfekt kombination av ridning och de mest intressanta naturliga sevärdheter Island har att erbjuda. På kvällarna har du även möjlighet att koppla av i ett varmt bad, antingen i Hveragerðis badhus eller i hotellets varma badtunnor, en perfekt värmande avslutning på dagens vinterritt.

Sista dagen ersätts sommarensstrandritt med Bergsturen, där vi rider i fotspåren av den första bosättaren på Island, Ingólfur Arnarsson.

Här kan du se en kort film om en ridtur på de svarta sandstränderna vid Torlagshöfn

Här kan du se en kort film om en ridtur på de svarta sandstränderna vid Torlagshöfn

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Ridsällskap rider uppför kulle med vackra vyer på Island

Sprengisandur

Längd: 9 dagar / 8 nätter / 8 riddagar 

En fantastisk ridresa längs Sprengisandur, höglandsplatån mellan de två största glaciärerna på Island, som förbinder de nordöstra delarna av Island med höglandet på södra Island.

Fårinsamling på Island

Fårinsamling – Melrakkaslétta

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Fårinsamling på nordöstra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.