Islands kontraster

Islands kontraster sommar

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi med varma källor, floder och vida ängar. Under två riddagar utforskar vi kontrasterna i Islands natur och bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som fina ridvägar och möjlighet att bada i varmt geotermiskt vatten, så glöm inte badkläder och handduk!

Denna ridresa kan du rida året runt. På sommaren äter vi lunch ute i den vackra naturen bestående av baguette, kaka och kaffe, te eller varm choklad. På vintern rider vi tillbaka till ridcentret för att äta lunch innan vi beger oss ut på ytterligare en ridtur under eftermiddagen.

Under två riddagar får du uppleva de ständiga kontrasterna i den isländska naturen och får ett smakprov på det magnifika isländska landskapet och dess fantastiska ridterräng.

Islands kontraster vinter

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi, under två riddagar utforskar vi kontrasterna i Islands vackra vinterlandskap. Vi bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som fina ridvägar.

Denna ridresa kan du göra året om, skillnaden på vintern är att vi då rider tillbaka till ridcentret och äter en varm lunch då vädret inte tillåter att vi äter matsäck ute under turen.
Efter lunch beger vi oss ut på ytterligare en ridtur i det härliga vinterlandskapet.

Under två riddagar får du uppleva kontrasterna i den isländska naturen och får ett smakprov på det magnifika isländska vinterlandskapet och dess fantastiska ridterräng.

Mer information om ridresan

Islands kontraster

Ridvana:Ridresor på Island med Eldhestar och Ridresorisland

Ridvana 2 Medelgod ryttare
Antal dagar:
 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar
Längd: ca 38 km
Dagar: valfritt
Datum 2023:
7G Varje dag Juni-Augusti
7H Varje dag året om
Boende:
7G Vandrarhem
7H Hotell Eldhestar
Mötesplats: Reykjavik
Pris 7G Vandrarhem: 6 395 SEK
Pris 7H Hotell Eldhestar: 7 295 SEK
Bokningskod: ELD-7G & ELD-7H

Andra populära ridresor:

Kjölur

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

Res längs den historiska Kjölurrutten till häst. Här befinner vi oss mitt emellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull med magnifik utsikt över det isländska höglandet.

Islands kontraster

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar 

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi. Vi rider i 2 dagar och utforskar kontrasterna i Islands natur och bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som möjlighet att bada i en varm källa.

Insamling av vinterhästar inför vintern på Island

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!