Coronaviruset och villkor
för bokning av ridresor till Island

 

Vi förstår oron för att resa nu då det nya Coronaviruset (Covid-19) har brutit ut både i Sverige och i stora delar av världen. Vår förhoppning är att läget kommer att ha stabiliserats fram till sommaren och vi har på grund av rådande situation ändrat våra villkor för betalning och avbokning. Dessa temporära villkor gäller för alla turer som bokas from 12 mars tom 15 maj 2020.

Villkor gällande bokningar from 2020.03.12 tom 2020.05.15

Betalning av ridresa:

Betalning av resa sker vid två tillfällen – anmälningsavgift och slutbetalning.

Anmälningsavgiften är nuendast 10% av resans pris. Anmälan är giltig först då anmälningsavgiften är oss tillhanda och garanterar er då plats på den tur som ni har fått bekräftad från oss.

Slutbetalning ska göras minst två veckor före avresedatum. Fram till detta datum kan ni avboka turen utan kostnad i händelse av att UD avråder från resa till Island. I annat fall utgår en avbokningsavgift på 10% av resans pris (anmälningsavgiften). Se villkor nedan.

Villkor för avbokning av resa vid händelse av att UD avråder från resa till Island:

  • Resan är helt avbokningsbar med full återbetalning fram till senast 14 dagar före avresedatum.
  • Vid avbokning senare än 14 dagar (från dag 13) före avresedatum tar vi ut en avbokningsavgift på 50% av resans pris.
  • Ombokning till annat datum/tur (2020 eller 2021) kan göras utan ombokningskostnad i mån av plats. Obs! Eventuell mellanskillnad kan tillkomma vid byte till en dyrare tur.

Villkor för avbokning av resa även om UD ej avråder från resa till Island:

  • Vid avbokning senast 14 dagar före avresedatum tar vi ut en avbokningsavgift på 10% av resans totalpris (anmälningsavgiften).
  • Vid avbokning mindre än 14 dagar (från dag 13) före avresedatum tar vi ut en avbokningsavgift på 50% av resans pris.
  • Ombokning till annat datum/tur (2020 eller 2021)kan göras utan ombokningskostnad i mån av plats.Obs! Eventuell mellanskillnad kan tillkomma vid byte till en dyrare tur.

Vår rekommendation, och förhoppning, är att ni väljer att avvaktatill närmare er avresa om ni funderar på att ändra eller avboka.Rekommendationerna kan ändras och vi hoppas att utvecklingen av Covid-19 bromsas upp inom en snar framtid.

Vi, precis som de flesta reseföretag, följer Folkhälsomyndighetens råd samt Utrikes-departementets rekommendationer kring vilka områden de avråder att resa till och i dagsläget finns ingen avrådan från att resa till Island.

Länkar till Folkhälsomyndigheten och regeringens sida för reseinformation:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

 

Populära ridresor till Island:

Sprengisandur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris:
24 995 SEK

Denna ridresa tar oss längs den berömda leden över Sprengisandur, tvärs igenom Island, där vi kommer få uppleva de mest fascinerande och extrema kontrasterna av Islands natur.

Mot Polcirkeln

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar
Pris: 26 295 SEK

Vi befinner oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni “bebos” området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över fjordarna här på norra Island.

Landmannalaugar

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris:
 20 995 SEK

Vi utgår från gården Fellsmuli belägen nedanför vulkanen Hekla och tar oss till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet känt för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och varma källor.