Hekla och Landmannalaugar

Hekla och Landmannalaugar

Vulkanen Hekla, också kallad för Islands drottning, reser sig över detta fascinerande område. Varje dag blir vi påminda om dess många förödande utbrott genom tiderna. Förr i tiden trodde islänningarna att vulkanen Hekla var ingången till helvetet.

Landmannalaugar är en färgstark skönhet på det södra höglandet. Dess naturliga, varma badkällor är bara en av många höjdpunkter som gör detta område till ett av Islands mest populära resmål för alla som älskar natur och äventyr.

Vår ridtur börjar längs älvkanterna till den mäktiga glaciärävlen Thjórsá, med magnifik utsikt över glaciären Eyjafjallajökull och vulkanen Hekla. Det vackra området Landmannahellir är en utpost på det centrala höglandet innan vi får njuta av de färggranna ryolitfjällen i Landmannalaugar, omgivet av svarta lavafält.

Vår väg tillbaka till civilisationen leder oss ner från berget till svart lava och de gröna dalarna. De ivriga och vältränade hästarna gör turen till en njutning för alla som söker ett utmanande höglandsäventyr.

Dagsprogram

Dagsprogram

Tisdag: Reykjavík – Réttarholt Guesthouse
Upphämtning mellan 18.00 och 19.00 från busstationen BSÍ eller upphämtningsplatser i närheten av ditt hotell i Reykjavik för transfer till Réttarholt Guesthouse där vi ska spendera natten. Läs mer här för att hitta närmsta busstation i närheten av ditt hotell. Väl framme väntar hästarna och personal på oss. Efter en trevlig middag passar vi på att vila upp oss inför den spännande ridresan som vi har framför oss!

Onsdag: Réttarholt Guesthouse – Glaciärälven Thjórsá
Vi rider längs fantastiska ridvägar längs med den mäktiga glaciärälven Þjórsá med utsikt mot Eyjafjallajökull och vulkanen Hekla. Vi stannar för natten vid Réttarholt Guesthouse och slappnar av i den varma badtunnan (ca 30 km)

Torsdag: Réttarholt Guesthouse – Fjällstugan Hólaskógur
Idag rider vi längs den vackra älven Sandá, genom nationalskogen Skriðufellsskógur och vidare in i den välkända och vackra dalen Thjórsárdalur där berget Dímon reser sig över de stora lavendelblå fälten med lupiner och dess sandiga stigar. Vi stannar vid Stöng, ruinerna till en medeltida gård som blev utgrävd 1939. Under år 1104 fick vulknanen Hekla sin första registrerade utbrott i Islands historia, utbrottet förstörda minst 20 gårdar i dalen Thjórsárdalur och bland dem var gården Stöng. Efter ett kort stopp vid Gjáin, en mystisk ravin med många små vattenfall som är känd Game of Thrones, fortsätter vi mot den mysiga fjällstugan Hólaskógur med fantastisk utsikt mot Vulkanen Hekla. (ca 30 km)

Fredag: Fjällstugan Hólaskógur – Landmannahellir fjällstugan
Vi rider längs smala stigar genom svart lava mot norr och berget Valafell. Våra hästar är säkra på foten och bär oss bekvämt genom den tuffa terrängen och vidare genom bergspasset Lambaskarð. Vi fortsätter på sandiga stigar i närheten av sjön Sauðleysuvatn och genom en månliknande öken på vår väg mot fjällstugan Landmannahellir där vi kommer att spendera två nätter (ca 30 km)

Lördag: Landmanahellir – Landmannalaugar - Landmannahellir
Idag rider vi till det berömda Landmannalaugar med sin naturliga badkälla, som omges av färggranna fjäll och lava från år 1480. Hästarna får vila i en paddock medan vi har god tid på oss att slappna av i de varma bassängerna eller besöka de många sevärdheterna innan vi återvänder till Landmannahellir. Denna dag blir utan tvekan en av turens höjdpunkter. (ca 40 km)

Söndag: Landmannahellir – fjällstugan Klettur/Hólaskógur
Vi lämnar vackra Landmannahellir och fortsätter vår ritt mot berget Herbjarnfell. Dagens ritt tar oss över varierande landskap. Vi rider över skarp lava, stora fält med pimpsten i olika färger och över gröna betesfält där bönderna låter sina får beta under sommaren. Vi stannar över natten i den ensliga fjällstugan Klettur med perfekt utsikt över vulkanen Hekla. Här får man verkligen en känsla av att vara ”on top of the world”. (40 km)

Måndag: Fjällstugan Klettur/Hólaskógur – Réttarholt Guesthouse – Káflhóll - Reykjavik
Idag rider vi över frodiga gröna bergsfält över Seljamýri till Fögruskógar och Þrengslasandur mot Réttarholt Guesthouse. Här säger vi farväl till våra guider och hästarna. Bussen tar oss tillbaka till gården Kálfhóll för kaffe och kaka. Vi kör sen tillbaka till respektive hotell i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej). (ca 20 km)

Vad ingår?

* Transfer från Reykjavik till gården

* All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna

* Övernattning i sovsäck i enkla fjällstugor. Vänligen ta med egen sovsäck!

Viktig information

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

logo-ishestar-70Ridvana:

unnamed-3

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: tisdag - måndag
Boende: Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: från 20 795 SEK
Bokningskod: IH-19

Skicka bokningsförfrågan!

Priset kan variera beroende på vilket datum du väljer. Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 30 juni till 21 augusti.

Hekla och Landmannalaugar

Från: 20 795 kr

Nollställ
Artikelnr: IH-19

Andra är också intresserade av:

Snaefellsnes

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar 
Pris:
 från 21 495 SEK
Bokningskod: ELD-14

Ravinen Laxárgljúfur

Följ med på en riktigt spännande ridresa genom Islands fascinerande högland, i den avlägsna vildmarken söder om Kerlingarfjöllbergen! Vi rider längs den magnifika ravinen Laxárgljúfur.

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
23 995 SEK
Bokningskod: EX-15

Thorsmörk

Denna ridresa går genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser som en gång helgades åt asaguden Tor. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna Myrdalsjökull och Eyjafjallajökull.

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar 
Pris:
13 795 SEK
Bokningskod: ELD-10